Lännen Media vuokrajohtamisesta

Lännen Media artikkelit

Lännen Media kertoi vuokrajohtamisesta ja freelancer eksperttien hyödyntämisestä alueellisissa lehdissään.

“Alustatalouteen perustavan toimintamallin ideana on yhdistää uusia työtehtäviä hakevat asiantuntijayrittäjät sekä asiantuntija-apua tarvitsevat yritykset.
Liehun järjestelmässä on noin 1 200 asiantuntijaa, jotka ovat kiinnostuneita töistä freelancer-pohjalta. Heillä on työkokemusta jopa 20 vuoden ajalta.
Freelancer-työn tekeminen ei ole ponnahduslauta työmarkkinoille pääsyyn.
– Autamme yrityksiä löytämään oikeat ehdokkaat tehtäviin, joita yrityksessä tarvitaan. Autamme yritystä hahmottamaan, tarvitaanko siellä talousjohtajaa vai henkilöstöjohtajaa, eli kirkastamme, mikä yrityksen todellinen tarve on, hän sanoo.
Kun yrityksen kanssa on päästy yksimielisyyteen siitä, millaista johtajaa tarvitaan, Liehu lähettää avoimesta toimeksiannosta viestiä Ferovalon alustalle rekisteröityneille ammattilaisille. Tehtävästä kiinnostuneet asiantuntijat voivat laittaa hakemukset vetämään.
– Käsittelen hakemukset alustalla ja tarkistan jokaisen hakijan taustatiedot ja referenssit. Soitan hakijan antamille referensseille ja varmistan, että hakijan osaaminen ja kokemus tehtävään ovat kohdallaan. Sen jälkeen esittelen ehdokkaat yrityksen edustajille, jotka tekevät valinnan. Palvelulupauksemme on, että substanssiosaaminen on kunnossa.”

Antti Kärkkäinen kertoi miksi siirtyi asiantuntijayrittäjäksi ja mikä siinä kiehtoo; “Freelancer-työ antaa vapautta ja vaihtelua
Kärkkäisen mukaan suurin ero aiempaan työuraan on mahdollisuus tehdä erilaisten yritysten kanssa.
Tavallisessa palkkatyössä vaihtelu eri työtehtävien ja erilaisten yritysten välillä ei olisi ollut mahdollista.
Uusi tapa tehdä töitä on vaatinut epävarmuuden sietokykyä. Välillä kalenteri voi olla tyhjä, mutta kokemuksesta Kärkkäinen tietää, ettei tilanne kestä pitkään.
Kovin helposti hän ei palaisi tavalliseen palkkatyöhön.
– Minulle on tarjottu vakinaisia pestejä, mutta tähän asti olen kieltäytynyt. En sulje ovia, mutta työtehtävän pitäisi olla niin sykähdyttävä, että vaihtaisin nykyisen freelancer-tekemisen siihen.”

Artikkelit maksumuurien takana:

Turun Sanomat

Kaleva

Länsi Suomi

Forssan lehti

Lapin kansa

Kainuun Sanomat